Over Mij

Ik ben geboren en opgegroeid in een klein dorp onder de rook van Eindhoven. Mijn vader en moeder kwamen van buiten Eindhoven. Ik heb een jongere broer en een jongere zus. Tijdens onze jeugd waren we naar schooltijd meestal buiten om te ravotten in de bossen en de velden. Mijn moeder vond het goed, zolang we naar op tijd waren voor het eten. Aan het begin van de middelbare school tijd zijn we naar Eindhoven verhuisd. Na de middelbare school ben ik scheikunde gaan studeren in Groningen. Daar heb ik mijn toenmalige vrouw ontmoet. We hebben samen twee kinderen gekregen, een meisje en een jongen. Ik ben opgevoed als een echte beta. Als je het niet kunt beredeneren dan bestaat het niet! Ik ben dan ook gaan werken bij een technologie bedrijf.

Dankzij mijn baas Patrick ben ik via het werk in contact gekomen met een NLP coach. En daar is mijn innerlijke reis begonnen. Via NLP kwam ik in aanraking met het fenomeen familieopstellingen. Ik stond als representant in de opstelling keihard te huilen en dacht toen “ik wist niet dat deze hardware dit kon”. Daardoor ga je steeds meer beseffen dat er dingen zijn die je niet alléén met logica kunt verklaren. En nieuwsgierig als ik ben ga ik dan onderzoeken wat dit voor mij betekent. Na de familieopstellingen volgde de organisatie opstellingen en het systemisch coachen. Later kwam ik via een goede vriendin in aanraking met de protocollen van Altazar Rossiter en daarna een jaaropleiding regressie therapie bij Maarten Oversier.

 

Stukje soundsensation

Luister naar een sound sessie

Waarom ik het geen ‘sound healing’ noem

Edgar Casey zei eens “klank is het medicijn van de toekomst”

Zelfs klankschalen, stemvorken en de menselijke stem kunnen al helend zijn. Toch noem ik het liever sound meditatie omdat ik vind dat het een wisselwerking is tussen de muzikant (ik) en de persoon die de sound meditatie ervaart (jij dus).

Ik zie het als een cocreatie tussen ons, waarbij ik de facilitator ben. Hierdoor kan een mooie dynamiek ontstaan, zonder dat ik of jij de bedoeling hebben om iets te bewerkstelligen.

Daarin laten we de ruimte om het gewoon te laten ontstaan, zonder verwachting. En voor iedereen is dit weer anders, dat is er zo mooi aan.

Follow

Roel@soundsensations.nl